Op Eigen Benen Certificering

Leren investeren op de eigen kracht van mensen

Als gecertificeerd Op Eigen Benen medewerker pas je vaardigheden toe waarbij je mensen bewust laat worden van hun eigen kunnen. Je leert hoe je je houding voortdurend kan aanpassen aan het leerproces van de betrokkene. Je kunt zo verschillende mediërende, oplossingsgerichte technieken succesvol toepassen die jou als coach naast de betrokkene zet. Je maakt gebruik van ervaringen en eerder opgedane inzichten van de betrokkene zelf. Je leert competentiegericht werken en de balans tussen taken en vaardigheden goed in de gaten te houden.

Om effectief competentiegericht te werken bieden onze instrumenten INVRA-Wonen, INVRA-Ouderschap en INVRA-Arbeid praktische handvatten.

Covid-19 informatie

Wij hebben inmiddels onze trainingen hervat. Daarbij horen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM.
Download hier ons Covid-19 protocol: Protocol veilig trainen Bureau Invra (PDF).

Voor wie?

Onze Op Eigen Benen workshop is voor mensen die, binnen hun werk, anderen in hun kracht willen brengen. Het niveau van de workshop ligt tussen LBO en HBO maar wordt in de workshop op individueel niveau toegepast.

Uit de praktijk blijkt dat vooral hulpverleners, ondersteuners, managers, consulenten en docenten worden verrijkt door onze visie en inzichten. Zij merken dat je met de nieuw geleerde inzichten, niet alleen in je werk maar ook privé anders in het leven gaat staan.

Duur

De Op Eigen Benen workshop duurt twee dagen en bestaat uit een deel visie en inzicht en een deel oefenen van technieken. De verhouding wordt op maat toegesneden.

Om de kwaliteit van de workshop te garanderen werken we met groepjes van maximaal 9 deelnemers. Wij vinden individuele aandacht om je veranderproces optimaal te kunnen begeleiden erg belangrijk.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 635,- per persoon inclusief lesmap en het leermethodiekboek Inzicht, Transformatie van de dienstverlening.

Bureau Invra is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), onze workshops zijn daarom vrijgesteld van btw.

Maak kennis met onze trainers

Astrid de Bruijn

Astrid de Bruijn

Dianne van Kampen-Beumer

Dianne van Kampen-Beumer

Frederika Koldijk

Frederika Koldijk

Simone ten Napel

Simone ten Napel

Willy Nijhof

Willy Nijhof

Anne van Rheede-de Weerd

Anne van Rheede-de Weerd

Arnaud van Roon

Arnaud van Roon

Mariëtte Stradmeijer

Mariëtte Stradmeijer

Boek: Inzicht, Transformatie van de dienstverlening

Investeren op de eigen kracht van hulp vragende mensen vermindert duurzaam de vraag om hulp. Vergroten van zelfwaardering en eigen kracht zorgt er zelfs voor dat de mens die nu ondersteuning vraagt en krijgt straks zelf gaat bijdragen en van toegevoegde waarde wordt voor de samenleving als geheel. Welke attitude en technieken heeft de ‘nieuwe’ dienstverlener daarvoor nodig? Je leest het in het boek Inzicht, Transformatie van de dienstverlening!

Lees meer over het boek Inzicht

Direct bestellen

Inzicht

Menslievend en geluksgericht werken loont écht!

Met onze producten zien o.a. zorginstellingen, scholen en gemeentes begeleidingsbehoefte afnemen en zelfstandigheid toenemen. Het geluk wordt vergroot en de kosten voor de samenleving nemen af.

Dit kan ook in jouw organisatie!

Iedereen kan deze coachende gelijkwaardige houding aannemen. Een houding waarmee mensen zelfredzamer worden en eigen regie voeren over hun leven. Graag maken we vrijblijvend kennis en vertellen we je meer over onze ontwikkelingsgerichte methodiek en hoe je met onze instrumenten competentiegericht kan werken.

Neem contact op